Ouder kind survival weekenden

In 2019 organiseren we weer diverse ouder en kind weekenden in de Biesbosch. Per kano of te voet de Biesbosch in, overnachten in het natuurgebied en survival technieken leren beheersen. Bekijk de agenda voor actuele data.

Zomereditie

Bij onze zomer-editie gaan we per kano de Brabantse Biesbosch in. Het domein van de zeearend, bever en de ijsvogel. Samen met je kind trek je er twee dagen op uit. We overnachten op eiland de Visplaat bij de Biesboschhoeve. Hier koken we onze avondmaaltijd op een kampvuur. Tijdens het weekend leer je diverse survival skills, zoals zelf vuur maken met firesteel en vuurslag, mesveiligheid en eetbare planten onderscheiden. ‘s Morgens bakken we vers brood in een dutch oven. De kanotocht voert door stille kreekjes en langs dichtbegroeide oevers met wilgenhout. Deelname kost 169 euro per duo (ouder en kind, 8+). Dit is inclusief drie maaltijden en overnachting.

Meer informatie over de zomer survival

Wintereditie

De wintereditie speelt zich af in de Hollandse Biesbosch. We bivakkeren op een uniek plekje middenin het bos. Hier slaan we ons kamp op en bereiden we een winterse maaltijd op houtvuur. ‘s Avonds spelen we een spannend nachtspel. Zaterdag staat in het teken van survival vaardigheden. Je leert navigeren op kompas, veilig werken met een mes en vuur maken met firesteel en vuurslag. Natuurlijk verblijven we veelvuldig rondom het kampvuur, waar het goed toeven is tijdens de koude winterdagen. Deelname kost 95 euro per duo (ouder en kind, 8+). Dit is inclusief drie maaltijden en overnachting.

Meer informatie over de winter survival