Ouder en kind survival weekend Biesbosch

Trek samen een weekend de Brabantse Biesbosch in per kano. Een onvergetelijk avontuur met je kind. Leer survival technieken beheersen, koken op houtvuur, kanovaren en kamp opbouwen. Een volledig verzorgd programma voor ouder en kind voor 179 euro.

Gedurende twee dagen trekken we per kano de Brabantse Biesbosch in. Dit is het domein van de zeearend en de bever, die we regelmatig tegenkomen. We maken een prachtige tocht langs dichtbegroeide oevers en door stille kreekjes. We overnachten op een van de mooiste en stilste plekjes van Nederland.

Bekijk een video-impressie (tekst gaat hieronder verder!)

Bivak

Op de Visplaat bouwen we ons kamp op. Hier genieten we van een bijzondere overnachting in het hartje van de Biesbosch. We leren vuurtechnieken beheersen en koken aansluitend een heerlijk voedzaam potje op houtvuur. Bij helder weer genieten we van de sterrenpracht. Natuurlijk zal een kampvuur met een warme drank en wat lekkers niet op het programma ontbreken.

Na een welverdiende nachtrust worden we gewekt door het gezang van de vogels en bereiden we in de vroege uurtjes ons ontbijt. We bakken brood in een Dutch oven en genieten van een eenvoudig evenals smaakvol ontbijt.

Na het ontbijt breken we ons kamp weer op en vervolgen we onze kanotocht door de Biesbosch. Onderweg maken we ook nog kennis met de wereld van de eetbare planten. Aansluitend genieten we van een zelfgemaakte salade en brandnetelomeletten tijdens de lunch.

Programmavoorbeeld

Bivakkeren op een eiland in de Biesbosch.

va. 15u00 – Verzamelen bij kanostartpunt
15u45 – Peddelinstructie
16u00 – Per kano naar bivakplaats
17u30 – Aankomst bivakplaats, opbouwen slaapplaats
18u00 – Voorbereiden avondmaaltijd
18u30 – Eten
20u30 – Beversafari (afhankelijk van de schemertijd)
21u00 – Zonsondergang, kampvuur, sterke verhalen, sterren kijken

Zaterdag

vanaf 7u00 – Wakker worden met vogelzang
7u30 – Brood(jes) bakken
8u30 – Ontbijt
9u30 – Kamp opruimen
10u00 – Koffie/thee
10u30 – Kanotocht, onderweg arend spotten, koffiebreak (ca. 2 uur)
12u30 – Vuurworkshop
va. 13u00 – Lunch
15u00 –  Kanotocht (ca. 1,5 uur)
16u30 – Aankomst kanostartplaats
17u00 – Afsluiting

Kosten

Per deelnemende ouder én kind bedragen de kosten 179 euro. Daarvoor heb je tijdens de survival beschikking over een ruime 2- of 3-persoons Canadese kano en word je voorzien van een avondmaaltijd (vrijdagavond), ontbijt en lunch (zaterdag). Ook de materialen en ingrediënten bij de outdoor-workshops worden door ons bekostigd. Een extra kind meenemen? Dat kan voor slechts 59 euro.

Aanmelden

Data voor 2020 zijn te vinden in onze agenda.

Voorwaarden

Op onze buitenactiviteiten zijn de algemene voorwaarden van toepassing, zoals beschreven in het document. Kinderen kunnen deelnemen vanaf 8 jaar. Er geldt geen maximumleeftijd.

Extra’s als drankjes en tussendoortjes worden door de deelnemers zelf verzorgd. Ook zorgen deelnemers zelf voor de kampeermiddelen voor de overnachting, denk aan een kleine tent, slaapmatjes en slaapzakken.