NIEUW: Survivalweekend met je tiener

In het weekend van 13 en 14 juli 2018 (zomervakantie) organiseert Passie voor Puur een avontuurlijke ouder/tiener survival in de Brabantse Biesbosch. Samen trek je per kano het gebied in en leer je diverse survivaltechnieken beheersen: navigeren met kompas, vuur maken, kamp opbouwen en koken in een Dutch oven.

Heerlijke verse muntthee, getrokken van watermunt. In de Biesbosch overvloedig aanwezig.

Daag elkaar uit in een avontuurlijk weekend in een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Jullie gaan samen een stevige hike maken in een Canadese kano, navigeren met behulp van kompas door een woud van wilgenbos en doorwaden smalle kreekjes. Jullie gaan zelf vuur maken en een potje bereiden. Dus be prepared!

Jullie begeven je in het domein van de zeearend en de bever, die we regelmatig tegenkomen. We maken een prachtige tocht langs dichtbegroeide oevers en door stille kreekjes.

Bivak

We overnachten op een van de mooiste en stilste plekjes van Nederland. Daar bouwen we ons kamp op en brengen de nacht door onder een heldere sterrenhemel. We leren vuurtechnieken beheersen en koken aansluitend een heerlijk voedzaam potje op houtvuur. Natuurlijk zal een kampvuur met een warme drank en wat lekkers niet op het programma ontbreken.

Samen brood bakken in een Dutch oven, met een heerlijk knapperige korst.

Na een welverdiende nachtrust worden we gewekt door het gezang van de vogels en bereiden we in de vroege uurtjes ons ontbijt. We bakken brood in een Dutch oven en genieten van een eenvoudig evenals smaakvol ontbijt.

Na het ontbijt breken we ons kamp weer op en vervolgen we onze kanotocht door de Biesbosch. Onderweg maken we ook nog kennis met de wereld van eetbare planten. Aansluitend genieten we van een zelfgemaakte salade en brandnetelomeletten tijdens de lunch.

Programma (onder voorbehoud)

In de ochtendnevel een ontbijtje bereiden, puur genieten!

Vrijdag

13u00 – Verzamelen bij kanostartpunt
14u00 – Vertrek per kano
16u30 – Aankomst bivakplaats, opbouwen slaapplaats
17u00 – Voorbereiden avondmaaltijd
18u00 – Eten
19u30 – Workshop vuur maken
21u00 – Nachtspel
22u30 – Kampvuur & sterke verhalen

Zaterdag

vanaf 6u30 – Wakker worden met vogelzang
7u00 – Brood(jes) bakken
8u00 – Ontbijt
9u00 – Kamp opruimen
10u00 – Koffie/thee
10u30 – Kanotocht, navigeren met kompas (ca. 2,5 uur)
13u00 – Lunch/eetbare planten spotten
15u00 – Kanotocht (ca. 1,5 uur)
16u30 – Aankomst kanostartplaats
17u00 – Afsluiting

Kosten

Per deelnemende ouder én kind bedragen de kosten 165 euro. Daarvoor heb je tijdens de survival beschikking over een ruime 2- of 3-persoons Canadese kano en word je voorzien van een avondmaaltijd (vrijdagavond), ontbijt en lunch (zaterdag). Ook de materialen en ingrediënten bij de outdoor-workshops worden door ons bekostigd. Een extra deelnemer meenemen? Dan betaal je 55 euro extra.

Aanmelden

De eerstvolgende ouder/tiener-editie staat gepland voor 13 & 14 juli 2018. Boeken gaat via de webshop.

Voorwaarden

Op onze buitenactiviteiten zijn de algemene voorwaarden van toepassing, zoals beschreven in het document. Voor de tienereditie geldt een minimale leeftijd van 12 jaar. Er geldt geen maximumleeftijd.

Extra’s als drankjes en tussendoortjes worden door de deelnemers zelf verzorgd. Ook zorgen deelnemers zelf voor de kampeermiddelen voor de overnachting, denk aan een kleine tent, slaapmatjes en slaapzakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *